Mainos

Suosittu rap-tähti Haitin presidenttikilpaan?

Grammy-palkinnon voittanut laulaja Wyclef Jean on kertonut harkitsevansa osallistumista maanjäristyksistä kärsineen kotimaansa Haitin presidenttikilpaan.

Jean on ottanut jo lainmukaisia askeleita kohti kamppailua. Häneltä on esimerkiksi otettu sormenjälkitestit, jotka ovat pakolliset kaikille ehdokkaille.

- Presidenttiehdokkuuteni ympärillä liikkuu paljon huhuja, mutta en ole vielä lopullisesti päättänyt sitä, 37-vuotias Jean on kertonut Reuters-uutistoimistolle.

- Jos päätän edetä asiassa, olen varma, että saamme kaiken paperityön valmiiksi määräaikaan mennessä, Jean jatkaa.

Päätös ehdokkuudesta ratkaistaan perheen kesken

Haitin nykyisen presidentin Rene Prevalin toimikausi päättyy ensi vuoden helmikuussa. Uudet presidentinvaalit on määrä pitää marraskuun 28. päivä.

Presidenttiehdokkaiden on ilmoitettava osallistumisestaan kilpaan 7. elokuuta mennessä. Jean on kertonut tekevänsä päätöksen yhdessä perheensä kanssa.

- Meidän on tehtävä päätös yhdessä vaimoni ja lapseni kanssa, sillä kyseessä on suuri uhraus, Jean sanoo.

Laulajan lähipiiristä on kerrottu, että Jean aikoo ilmoittaa ehdokkuudestaan ensi viikolla CNN-uutiskanavalle. Jean ei ole myöntänyt eikä kieltänyt huhuja.

Monet analyytikot ennustavat, että Jean voisi hyvinkin voittaa vaalit, sillä hän on hyvin suosittu haitilaisten, etenkin nuorten, keskuudessa.

Vastaehdokkaat peloissaan

Jeanin mahdollinen ehdokkuus on saanut vastaehdokkaat pelon valtaan, sillä perinteiset poliitikot pelkäävät hänen voittavan vaalit. Poliitikkojen mukaan Jeanin suosio ja varallisuus voivat antaa hänelle etumatkaa kampanjoinnissa.

- Jos Jean saa luvan lähteä kilpaan, uskon, että hän voittaa vaalit kirkkaasti, kommentoi maan entinen presidenttiehdokas ja johtava poliitikko Himmler Rebu.

Kolminkertainen Grammy-voittaja Jean tunnetaan Fugees-yhtyeen perustajajäsenenä. Hän julkaisi kaksi vuotta sitten laulun "If I Was President" (Jos olisin presidentti).

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.