Mainos

Suosittu deittivalmennus valtaa alaa USA:ssa

Amerikassa ollaan aina askel edellä muita - ainakin mitä tulee räätälöityihin palveluihin.

Deittivalmennus tai rakkausvalmennus on ala, joka eroaa perinteisestä deittipalvelusta siinä, että uuden palvelun tarjoaja ei järjestä tapaamista kahden rakkautta etsivän ihmisen välille. Yksi alan pioneereistä, viisi vuotta deittivalmentajana toiminut Evan Katz kertoo, että hänen tehtävänään on olla rakkauden "personal trainer".

- Asiakkaan täytyy itse tehdä kaikki työ ja nostaa painot, mutta minä katson, että asiakas ei satuta itseään, Katz selittää.

Asiakkaista rakkausvalmentajalla ei ole Yhdysvalloissa pulaa, sillä maassa on kymmeniä miljoonia paria etsiviä sinkkuja. Toinen deittivalmentaja Jennifer Viemont kertoo, että hänen asiakkaansa ovat yleensä hyvin koulutettuja ja uutteria työntekijöitä. He ovat myös usein hyvin toimeentulevia, koska vakuutukset eivät Yhdysvalloissa kata rakkausvalmennusta.

Viemontin laskut lähtevät 200 dollarista, Katz laskuttaa palveluistaan jo huomattavasti enemmän. Tarjolla on henkilökohtaista ohjausta niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin.

- Ne amerikkalaiset, jotka käyttävät rakkausvalmentajaa, ovat useimmiten keskittyneet uraansa niin pitkään ja hartaasti, että ovat unohtaneet emotionaaliset tarpeensa, Katz luonnehtii.

Aikaa sielunkumppanin etsimiseen jää työteliäässä Amerikassa vain vähän.

- Tässä maassa työskennellään vähintään 40 tuntia viikossa, ainakin 50 viikkoa vuodessa. Meillä ei ole aikaa nukkua siestaa joka päivä, eikä meillä ole kuukauden kesälomaa, kuten esimerkiksi Ranskassa, hän selittää.

Tanssitunteja ja nettideittejä

Yleensä deittivalmentaja kartoittaa asiakkaan tarpeet kyselemällä häneltä ensin joukon kysymyksiä ja antamalla sitten elintärkeitä neuvoja.

- Saatan kysyä asiakkaalta esimerkiksi hänen siisteydestään ja tavastaan pukeutua. Tunkeeko asiakas kauluspaidan helman housuihin ja onko hän pukeutunut kuhunkin tilaisuuteen sopivalla tavalla, Viemont kertoo.

Viemontin mukaan edellä mainitut kysymykset saattavat tuntua toisille itsestäänselvyyksiltä, mutta toiset eivät ole edes ajatelleet asiaa aiemmin. Kyselyn jälkeen hän suosittelee asiakkaalle paikkoja, jossa mahdollinen kumppani voisi piileskellä. Tällaisia paikoja ovat esimerkiksi viininmaistajaiset tai tanssitunnit.

Aiemmin Hollywoodissa käsikirjoittajan toiminut Evan Katz konsultoi asiakkaitaan ensin puhelimitse tai sähköpostilla. Hän ei myöskään karsasta nettideittailua, vaan pitää sitä varteenotettavana tapana rakentaa sosiaalinen elämä tyhjästä.

Deittivalmentajilla on Yhdysvalloissa myös oma yhdistyksensä. Yhdistys perustettiin kuusi vuotta sitten ja sen päämäärä on toimia "globaalina foorumina deittivalmennuksen taiteessa ja tieteessä".

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.