Suoran tuki alkolaisille ei estä asiakkaiden korttimaksuja

Alkon myymälöitä uhkaa uusi lakko 1. joulukuuta, ellei sopua ole saatu aikaan.

Pankkitoimihenkilöiden tukilakko Alkon palkkakiistassa ei estä kuluttajia maksamasta ostoksiaan pankki- ja luottokorteilla, vakuutetaan pankkitoimihenkilöitä edustavasta Suorasta. Tukilakon on määrä alkaa ylihuomenna.

Suoran puheenjohtaja Tarja Lankila kertoi tänään, että maksuvälityssaarto kohdistuu Alkoon yrityksenä eikä tarkoituksena ole hankaloittaa kuluttajien elämää.

- Se tarkoittaa sitä, että saarron kohteena olevaa yritystä eli Alkoa ei ole meille olemassa, hän havainnollisti.

Lankilan mukaan kaikki pankkitoimihenkilöiden käsittelyyn tulevat Alkoa koskevat toimeksiannot ja rahasiirrot pistetään sivuun odottamaan palkkakiistan ratkaisua. Siis rahaliikennettä ei hoideta, yrityksen maksuvälineitä ja laskuja ei käsitellä eikä välitetä eteenpäin.

Lankila sanoi, että pankkikortilla maksettu rahasumma veloitetaan kuluttajan tililtä. Jos tietotekniikka hoitaa tapahtuman, myös Alko saa rahansa.

Alkon viestintäjohtaja Mika-Pekka Miettinen arvioi tulevaa melko lailla samoin kuin Lankila, vaikka korostikin, ettei Alkossa vielä tänään ollut täysin tarkkaa kuvaa suoralaisten suunnitelmista.

Pankkitoimihenkilöt ja Alkon myyjät kuuluvat kummatkin Suoraan.

Palvelualojen ammattiliitto Pam päättää mahdollisista tukitoimista huomenna. Tuki koskisi Alkojen vartiointia. Miettisen arvion mukaan tukitoimet kohdistuvat kauppakeskusten yhteydessä olevien myymälöiden vartiointiin.

Alkon työntekijöiden lakko sulki valtaosan Alkoista kolmeksi päiväksi viime viikon lopulla. Miettisen mukaan vielä ei ole tietoa, miten paljon lakko rokotti Alkon viikkomyyntiä. Normaalisti viikon myynnistä noin 55 prosenttia kertyy perjantaina ja lauantaina. Viime vuonna viikkomyynti samaan aikaan vuotta oli noin 24 miljoonaa euroa.

Alkon myymälöitä uhkaa uusi lakko 1. joulukuuta, ellei sopua ole saatu aikaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat