Mainos

Suoraan kaatopaikalta Habitare-messuille

Suomen suurinta sisustusalan messutapahtumaa Habitarea ei voi enää syyttää hienostelusta: kaatopaikkasisustus saa oman osastonsa syyskuun suurmessuilla. Ekodesigneä oli jo kahtena viime vuonna ja nyt mennään astetta pidemmälle: trash-design tuotteistetaan.

Noin 70 näytteilleasettajaa tuo oman hylätystä tavarasta tehdyn sisustuselementtinsä näytteille ja myyntiin. Trash-designin tuottaja Isa Kukkapuro-Enbom kertoo, että tarkoitus on antaa messuvieraille uusi tapa ajatella maailman tavaran paljoutta ja vastuullista kuluttamista. Syyllistämisen ja kulutusvastaisuuden sijaan Kukkapuro-Enbom pitää kauneudesta ja nykyrenesanssin runsaudesta.

- Kaikkea ei vain tarvitse tehdä uudesta raaka-aineesta, sanoo muotitaitelijana tunnettu Kukkapuro-Enbom.

Hänen puolisonsa ja työparinsa Henrik Enbomin viime vuonna Habitaressa lanseeraama trash-valaisin on jo sarjatuotannossa. Valaisin on tehty säilykepurkista - perheen lähipiirissä syödäänkin erityisen paljon Lidlin tomaattimurskaa ja maissia. Purkkien sisäpinta on nimittäin valkoinen ja heijastaa hyvin valoa.

Lama jäämässä taakse

Jos sisustamista pidetään talousindikaattorina, olemme elämässä kulutuksen vahvaa nousukautta. Habitare-messujen näyttelytiloja on varattu tavallista innokkaammin ja ne on lähes loppuunmyyty, kerrotaan Suomen Messuilta.

Habitare avaa Messukeskuksen laajennuksen. Lähes 15 000 neliömetrin uusi halli on jatketta kuutoshallille ja levittäytyy Messukeskuksen itäpuolelle ja valtaa tilaa urheilukentiltä .

Habitare-messuilla on viime vuosien tapaan myös nykytaidetta myyvä ArtHelsinki, antiikkia myyvä Salonki-antiikkimessut jas valaistusosasto Valo. Ohjelmassa on pyörryttävän paljon tapahtumia, työpajoja, kilpailuja ja esittelyjä. Habitare järjestetään 14.-18. syyskuuta 2011.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.