Mainos

Suonoja MTV Uutisille: "Kuin keskiajan noitavainoa"

Neljän valtionyhtiön hallituksen puheenjohtajan tehtävät jättävä Soili Suonoja kertoo päätyneensä eroratkaisuunsa yksin ilman painostusta ulkopuolisilta.

Tytär valittiin päälliköksi, sukulaiset kesätyöntekijöiksi

-lltalehti kertoi torstaina, että Soili Suonojan tytär valittiin Finaviaan asiakkuus- ja projektipäälliköksi vuodenvaihteessa. Lauantaina lehti kertoi, että Suonoja vaikutti siihen, että hänen kummipoikansa palkattiin Finavialle asematason valvojaksi vuonna 2011, vaikka tämä ei täyttänyt hakukriteereitä. Finaviasta sanottiin tiistaina STT:lle, että heillä ei ole kommentoitavaa asiaan.  

-Maanantaina lehti kertoi, että Suonoja järjesti sukulaiselleen kesätöitä Itellassa 2000-luvun alussa, vaikka paikkoja ei ollut avoinna. Hän vaikutti myös siihen, että hänen kummipoikansa rekrytoitiin Alkon kausimyyjäksi vuonna 2010.  

-Itellasta sanottiin STT:lle, että he eivät tiedä tapauksesta mitään. Alkosta vahvistettiin, että Suonoja oli tiedustellut sukulaiselleen töitä. Hänelle vastattiin, että kummipojan pitää hakea paikkaa normaalin prosessin kautta. Myöhemmin mies rekrytoitiin normaalin käytännön mukaan, Alkosta kerrotaan.  

-Suonoja oli hallituksen puheenjohtajana Finaviassa, Finnpilotissa, Alkossa ja Leijona Cateringissa, mutta ilmoitti tiistaina eroavansa tehtävistä.  

(STT)

Suonojan on epäilty järjestäneen läheisilleen työpaikkoja Itellassa, Alkossa ja Finaviassa.

Hän kertoo päätyneensä eroratkaisuun, koska haluaa suojella yhtiöitä.

– Ainoa syy on se, että haluan suojella näitä upeita ja menestyviä yhtiöitä ja antaa niille työrauhan. Olen aika paksunahkainen ja kestän aika paljon, mutta en halua, että näitä yhtiöitä vaurioitetaan, sanoo Suonoja MTV Uutisille.

Suonojan kieltää suosineensa läheisiään yhtiöiden rekrytoinnissa.

– Kun on kauan aikaa tehnyt töitä, niin varmaan sieltä löytyy sukulaiselle haiskahtavia ihmisiä. Ei kai se ole suuri synti, jos kysyy työtä, kun ei muuten puutu siihen, hämmästelee Suonoja.

Hän kokee joutuneensa jupakassa ajojahdin kohteeksi.

– Minulla tuli mieleen, että kun keskiaikana oli sellaisia kiilusilmäisiä miehiä, jotka järjestivät noitavainoja, niin vähän tällaista oli ilmassa, muotoilee Suonoja.

Lisäksi Suonoja arvostelee nimettömiä ilmiantoja, joihin on hänen mukaansa mahdotonta vastata.

– Jos ajattelee, kuinka pitkän työuran olen tehnyt, niin varmaan on ihmisiä, jotka ovat joutuneet lähtemään ja ovat katkeria ja kitkeriä. Mutta eivät tavalliset  ihmiset uskalla tulla nimensä kanssa ulos ja vaikka he nyt tulisivatkin, niin nythän se ei minua enää kosketa, koska olen kaikki jättänyt ja olen yksityishenkilö, sanoo Suonoja.

Suonoja kertoo, ettei hän koe huonoa omaatuntoa ja on siksi hyvin iloisella mielellä. Hän kuitenkin sanoo surevansa sitä, että viime aikoina suomalaisyhteiskunnassa moni nainen on joutunut ajojahdin kohteeksi.

– Kyllä Ailus, Räty, ja Hautala joutuivat aika mitättömistä syistä lähtemään. Jos vastaavassa asemassa olisi ollut mies, niin asiat olisivat menneet toisin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.