Mainos

Suonikohjuista eroon ilman veistä

Vaahtoruiskutushoidon jälkeen potilas on työkykyinen eli sairaslomapäiviä ei enää tarvita.

Englannissa kehitetty vaahtoruiskutusmenetelmä suonikohjutaudin hoitoon on saapunut Suomeen. Helsinkiläisellä lääkäriasemalla veitsen sijasta kohjut poistetaan ruiskun avulla.

Vaahtoruiskutushoidossa suonikohjutautia hoidetaan vaahdolla, joka tukkii haitalliset suonet liiman tapaan. Tällöin terveissä suonissa verenkierto paranee. Täysin riskittömästä toimenpiteestä ei ole kuitenkaan kyse.

- Ne on hyvin pienet. Silloin kun on isoja suonikohjuja, niin silloin saattaa tulla niiden kohjujen kohdalle semmoiset pienet möykyt, muhkurat, joista joskus punktoidaan vähän vanhentunutta verta pois, kertoo ylilääkäri Tom Schröder sairaala Laserista.

Vuonna 2003 Kela maksoi sairauspäivärahaa reippaalta 70 000 päivältä suonikohjuleikkauksesta toipumiseen. Tämä on puoli prosenttia kaikista sairaspäiväraha korvauksista vuositasolla. Toimenpidettä suorittava ylilääkäri uskoo uuden hoidon oleva merkittävä myös kansantaloudelle.

- Sehän on valtava suuri. Jos ajatellaan, että tänä päivänä on melkoinen määrä ihmisiä, jotka joutuvat suonikohjujen vuoksi olemaan ensinnäkin sairaslomalla. Siinä korvautuu koko se asia ja toisaalta kalliit sairaalahoidot voidaan lopettaa, Schröder jatkaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.