Mainos

Suonenjoen rakeet murjoivat 15 hehtaaria mansikkapeltoja

Suonenjoella eilen iskenyt raerintama vahingoitti mansikkapeltoja 15 hehtaarin alueella. Vahinkoja koettiin neljällä tilalla.

- Vielä eilen tiedettiin kolmesta tilasta. Neljännellä tilalla tuhot havaittiin tänä aamuna, kun väki meni pellolle töihin, kertoi Suonenjoen seudun marjanviljelijäin toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen.

Suonenjoella viljellään mansikkaa 370 hehtaarilla, joten valtaosa tiloista säästyi vahingoilta. Sen sijaan yksittäisillä tiloilla tappiot ovat suuret.

- Puhutaan kymmenistätuhansista euroista. Maatilavakuutus ei vahinkoja korvaa, koska marjat olivat pellossa. Jos ne olisivat olleet varastossa ja tuhoutuneet siellä, vakuutus korvaisi, Voutilainen selvitti.

Tänä kesänä uusia taimia ei ehditä istuttaa.

- Viljelijät selvittävät, saadaanko pelloilta mitään. Se on isotöistä hommaa.

Mansikkapeltojen lisäksi rakeet murjoivat myös satoja autoja Suonenjoen keskustassa. Ne saivat maalivaurioita jopa golfpallon kokoisista rakeista.

Seudun korjaamoilla on nyt täystyöllisyys. Kasko korvaa vahingot, mutta pelkän perusvakuutuksen maksaneet autoilijat joutuvat maksamaan korjauskustannukset omasta pussistaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.