Mainos

Suonenjoen mansikka odottaa poimijoita

Mansikan satokausi on pääsemässä vauhtiin Suonenjoen seudulla. Satohuipun arvioidaan olevan ensi ja sitä seuraavalla viikolla.

Sadosta odotetaan viime vuoden kaltaista eli kohtalaista. -Nyt näyttää, että marjasta kehittyy hyvälaatuista. Yöt ovat olleet paikoin viileitä ja päivisin lämpö on noussut yli kahdenkymmenen asteen, kertoo toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksestä.

Voutilaisen mukaan mansikanpoimijoista on tulossa huutava pula, sillä yllättävän moni on perunut tulonsa. Poimijoita kaivattaisiin tiloille 500-1000. Suonenjoen seutu tuottaa kymmenisen prosenttia ja koko Sisä-Savo noin 15 prosenttia Suomen mansikoista.

Mansikkaisäntä valittiin

Suonenjoen tämän vuoden mansikkaisännäksi on valittu agronomi Eero Juntunen. Juntunen palkittiin työstä, jota hän on tehnyt marjanviljelyn edistämiseksi. Juntunen toimi Suonenjoella Sisä-Savon marjaosaamiskeskuksen johtajana 1994-98. Toukokuusta lähtien hän on toiminut Etelä-Karjalan maaseutukeskuksen johtajana Lappeenrannassa.

Mansikkaisäntä julkistettiin Suonenjoen mansikkakarnevaaleilla viikonvaihteessa. Vuoden marjatuotteeksi valittiin suonenjokelaisen Pakkasmarja Oy:n Hillomarjat-marjasekoitus, jossa on mansikan lisäksi mustaherukkaa ja vadelmaa. Hillopakasteen voi valmistaa mikroaaltouunissa.

Mansikkaruokien reseptikilpailussa vei voiton ja 1500 markan palkinnon suonenjokelainen Kirsti Eskelinen mansikkaisella tuorepuurollaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.