Mainos

Suomussalmen turmakoneen satelliittinavigaattori tutkitaan

Turmakoneen tekniset tutkimukset jatkuvat loppuviikolla.

Tutkijat toivovat, että Suomussalmen turmakoneen satelliittinavigaattori paljastaisi koneen lentoreitin.

- Koneessa oli satelliittinavigaattori, joka näytti kohtalaisen ehjältä. Tarkoituksemme on toimittaa se huomenna laitokseen, joka yrittää selvittää laitteen muistin sisällön. Toivomme, että voimme sen perusteella saada selville lennon reitin ja hyvällä tuurilla jopa korkeustietoja. Olemme tosi toiveikkaita, kertoo onnettomuustutkija Juhani Hipeli Onnettomuustutkintakeskuksesta.

Tutkijat ovat eilen ja tänään haastatelleet kymmenkunta ihmistä, joista suurin osa on silminnäkijöitä. Varsinaista koneen maahansyöksyä ei tiettävästi ole nähnyt kukaan.

- Jatkamme haastatteluiden tekemistä viikon loppupuolella, sillä silminnäkijöitä on ilmoittautunut muutama lisää, kun onnettomuus on ollut mediassa esillä. Haastatteluiden perusteella yritämme selvittää lennon eri vaiheita.

Myös Suomussalmen Ilmailukerhon henkilöstöä on kuultu. Loppuviikolla jatkuvat myös turmakoneen tekniset tutkimukset.

Todennäköisesti lentäjä ei lähettänyt hätäsanomaa. Hipelin mukaan ainakaan kukaan ei ole ilmoittanut vastaanottaneensa sellaista.

Tekninen tutkinta pian valmis?

Hipeli toivoo, että jo ensi viikon lopulla tekninen tutkinta saataisiin valmiiksi. Lentokoneturmassa menehtyneille, vuonna 1956 syntyneelle lentäjälle ja vuonna 1975 syntyneelle kartanlukijalle, tehdään myös oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset.

Suomussalmen Ilmailukerhon Cessna 172 -lentokone putosi Juntusrannan kylän läheisyyteen lauantaina, kun se oli paikantamassa metsäpalon savuhavaintoa ja ohjaamassa paloautoa kohteeseen. Kone tuhoutui turmassa täysin.

Sisäministeri Kari Rajamäki ja pelastusylijohtaja Pentti Partanen esittivät tänään osanottonsa Suomussalmen Ilmailukerholle sekä pyysivät välittämään surunvalittelunsa onnettomuudessa surmansa saaneiden kerhon jäsenten omaisille.

Lääninhallitukset vastaavat metsäpalojen tähystystoiminnasta. Tähystys hoidetaan yleensä sopimalla toiminnasta paikallisten lentokerhojen kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.