Mainos

Suomussalmen pienkoneturman syy yhä epäselvä

Palonvalvontalennolla ollut pienkone putosi maahan eilen illalla toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Turmassa kuoli kaksi ihmistä.

Suomussalmella eilen illalla pudonneen pienkoneen putoamissyy ei ole vielä selvinnyt, kertoi onnettomuustutkija Juhani Hipeli onnettomuustutkintakeskuksesta iltapäivällä kello 17 aikaan.

Onnettomuustutkija oli saanut poliisin raportit silminnäkijöiden havainnoista. Raportissa on mainittu kaksi silminnäkijää, jotka ovat nähneet metsäpalon etsintälennolla olleen koneen lähellä onnettomuusaluetta.

- Konehan oli paikantamassa metsäpalon savuhavaintoa ja ohjasi maata pitkin tulevaa paloautoa kohteeseen. Paloauton henkilöstö on nähnyt koneen lentävän. Kuulemisissa yritämme sitten selvittää, kuka on missäkin vaiheessa koneen nähnyt ja tehdä lennolle loogisen kulun. Mutta sellainen käsitys minulla on, että kukaan ei ole nähnyt itse onnettomuutta, Hipeli sanoo.

Koneen hylky kuljetettiin halliin, jossa suoritetaan tekninen tutkinta. Hipeli arvioi, että tekninen tutkinta kestää useampia päiviä.

- En uskalla mennä sanomaan, kuinka monta päivää tässä menee, Hipeli toteaa.

Turmassa kuolivat koneen lentäjä ja kartanlukija.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.