Mainos

Suomussalmen lämpöputken vuotokohta löytyi

Kaukolämpöverkossa tapahtuneen vuodon vuoksi Suomussalmen keskustan eli entisen Ämmänsaaren alueen lämmönjakelu ei toimi. Keskustan alueen kiinteistöjen lämmöt laskevat. Suomussalmella on nyt pakkasta lähes 30 astetta.

Vuotokohta onnistuttiin lopulta paikantamaan kello 20.30 Syväyksenkadun ja Jalonkadun risteykseen. Korjaustyöt saatiin käyntiin kello 21.

Lämmönsiirto on häiriintynyt alueella, jolla sijaitsee ainakin terveyskeskus ja vanhusten palvelutalo. Alueella asuu useita satoja ihmisiä.

Suomussalmen kunnan teknisen johtajan Antti Westersundin mukaan vuoto havaittiin noin kello 15. Terveyskeskuksessa on varavoimajärjestelmä, joka voidaan tarvittaessa käynnistää.

Ämmänsaaren palvelutalossa on noin 190 asukasta. Palvelutalon henkilökunnan mukaan asuntojen lämpö on laskenut parilla asteella, mutta muuten tilanne on hyvä. Asukkaille on jaettu ylimääräisiä peittoja.

Evakuointi tuskin tarpeen

Westersundin mukaan asumismukavuus alkaa merkittävästi heiketä viidestä kymmeneen tunnissa lämmönjakelun katsottua.

- Lämopötila on laskenut kiinteistöissä pahimmillaan 15 asteeseen. Korjaustyöt vievät vielä tunteja. Toivomme, että ihmiset aukovat mahdollisimman vähän ovia ja ottavat ilmastoinnit päältä, Westersund sanoo MTV:n uutisille.

Kunnassa mietittiin myös asukkaiden evakuointia, mutta se tuskin tulee tarpeelliseksi, Westersund sanoo.

- Kunnan kiinteistöistä suurin osa on viallisen verkon piirissä. Mutta toisessa taajamassa on koulurakennuksia, joihin voidaan ihmisiä tarvittaessa evakuoida.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja