Mainos

SuomiTV: Stockmann veti leivonnaisia myynnistä dioksiinikohun takia

Stockmann on vetänyt myynnistä saksalaisia leivonnaisia Saksan dioksiinikohun vuoksi. SuomiTV:n uutisten mukaan tuotteiden poisveto on varotoimi, johon ryhdyttiin Saksan dioksiinikohun tultua julki.

SuomiTV:n haastattelema Stockmannin ostopäällikkö Pirjo Hellman kertoo, että myynnistä vedetyt leivonnaiset sisälsivät kananmunaa.

- Halusimme reagoida tilanteeseen nopeasti, ja kävimme läpi saksalaiset, kananmunaa sisältävät tuotteet. Nämä tuoreleivonnaiset olivat ainoat, jotka löysimme. Korostan kuitenkin, että emme vielä tiedä, onko tuotteissa edes mitään vikaa. Odotamme asiassa viranomaisten selvitystä, Hellman täydentää MTV3:n uutisille.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira selvittää parhaillaan, onko saksalaisella dioksiinirehulla vaikutuksia suomalaiseen elintarvikeketjuun. Eviran mukaan Saksasta ei tuoda Suomeen raakoja kananmunia, mutta munavalmisteita tulee jonkin verran.

Saksalaisviranomaisten mukaan korkeita dioksiinipitoisuuksia on todettu Saksassa ainakin kasviöljyssä, mutta erä on vedetty pois markkinoilta.

Saksassa terveysviranomaiset ovat aloittaneet tutkimukset kymmenillä kanatiloilla dioksiiniepäilyjen takia. Varotoimena tuhatkunta kana-, kalkkuna- ja sikatilaa on suljettu Pohjois-Saksassa. Tuhansia kanoja on teurastettu.

Viranomaiset epäilevät, että dioksiini on peräisin teollisuusrasvoista, joita on tuotantovaiheessa joutunut kanaeläinten rehuun kasvirasvojen sijasta.

Dioksiini on myrkky, joka kerääntyy kehoon. Se voi aiheuttaa muun muassa keskenmenoja ja syöpää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.