Mainos

Suominen toivoo Niinistön väistyvän

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Ilkka Suominen toivoo valtiovarainministeri Sauli Niinistön pian löytävän itselleen uuden tehtävän, niin että uusi puheenjohtaja Ville Itälä voisi ottaa itselleen painavamman salkun hallituksessa. Suomisen mielestä Itälän toimintaa on turha moittia näin varhaisessa vaiheessa, kun aloituksesta on kulunut vasta nelisen kuukautta.

-Tässähän on ollut kesätaukoa. Ja me länsisuomalaiset käynnistymme vähän hitaasti, Suominen naureskeli. Suominen vertasi Itälän tilannetta omaansa, kun hän aloitti puheenjohtajana.

-Jos katsottaisiin lehtileikkeitä vuoden 1979 syksyltä, niin sieltä löytyisi varmaan ihan samanlaisia syytöksiä, että puheenjohtaja ei ole tarpeeksi näkyvä, Suominen sanoi tänään EU-parlamentin aamukahveilla Helsingissä.

Turvallisuuteen lisää rahaa

Itälän nykyiselle ministeriölle Suominen toivoi talousarviossa myönnettävän lisää rahaa.

-Ulkoiseen turvallisuuteen on kyllä kiitettävästi satsattu, mutta sisäisen turvallisuuden vahvistamiseen pitäisi panostaa enemmän, Suominen katsoi. Hän uskoi, että viime aikojen terrori-iskut saavat vauhtia EU:n hitaaseen päätöksentekoon oikeudellisen yhteistyön tiivistämisestä.

Esimerkiksi poliisiyhteistyö Europolia kehitetään laajemmaksi ja eurooppalainen syyttäjävirasto Eurojust perustetaan. Myös EU:n laajuinen etsintäkuulutus ja epäiltyjen luovutus joustavammin etenee, Suominen luotti. Parlamentissakin on säikähdetty. Tiedot suunnitellusta sariini-iskusta helmikuussa olivat ankka, mutta melko avoimessa parlamentissa liikkuu kaikenlaista väkeä.

-Kaksi italialaista kollegaa kertoi saaneensa postilokeroihinsa tappouhkauksia, Suominen kertoi.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja