Mainos

Suominen: Niinistö petti kokoomusväen

Kokoomuksen europarlamentaarikko ja takavuosien puheenjohtaja Ilkka Suominen arvostelee voimakkaasti Sauli Niinistön päätöstä olla lähtemättä presidenttikilpaan. -Kokoomus on tullut puheenjohtajansa taholta nyt pahasti petetyksi, Suominen kommentoi asiaa tuoreeltaan Brysselissä.

Suominen, Ilkka

Suomisen mielestä Niinistön olisi pitänyt tehdä ratkaisunsa samalla tavalla selväksi jo viime keväänä, jolloin puhemies Riitta Uosukainen olisi ehkä vielä saatu ehdokkaaksi. Suominen ei pidä mahdottomana ajatusta, että kokoomus asettuisi tukemaan vaalissa Elisabeth Rehniä. -Minusta se on parempi vaihtoehto kuin hakea joku henkilö, jolla ei varmasti ole menestymisen mahdollisuuksia. Niinistöllä niitä olisi ollut.

Suominen teki myös selväksi, että häntä ei kannata kenenkään ajatella ehdokkaaksi. -Minulla ei ole kansansuosiota sillä tavalla, että edes harkitsisin, eikä toivottavasti kukaan muukaan harkitse. Jos niin kamalasti kävisi, vastaan ehdottomasti, että ei.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz luonnehti Niinistön ilmoitusta lähtölaukaukseksi avoimelle prosessille, jossa kokoomusväki näyttää mitä se haluaa. Hän myös muistutti, että presidentinvaali on ennen kaikkea henkilövaali eikä puoluevaali.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.