Mainos

Suominen Bildtin seuraajaksi Bosniaan?

Alkon pääjohtaja Ilkka Suominen on ehdolla uudeksi EU-maiden edustajaksi Bosnian rauhanprosessissa. Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt on ollut tässä rauhanprosessin siviilipuolen valvojan tehtävässä kesästä 1995.

Suominen myönsi tänään Dar es Salaamissa vaivoin, että asiasta on ollut keskustelua, mutta hän ei tiedä keskustelun vakavuudesta. Hän ei kertonut, kuka on ottanut häneen yhteyttä. Bildtin kanssa hän ei ole Bosnian tilanteesta keskustellut.

Suominen mainitsi, että asiaa täytyy tarkemmin miettiä, jos se tulee vahvemmin esille. Tosin hän ei ole suoraan ajatusta tyrmännytkään. Omien sanojensa mukaan Suomisen Bosnia-tuntemus ei kovin paljoa poikkea tavallisen lehdenlukijan tietämyksestä. Hän kuitenkin muistutti, että taisi Bildtinkin tietämys olla samaa luokkaa, kun hän aloitti tehtävässä.

Suomisen kerrotaan olevan kohtalaisen korkealla Bildtin seuraajaehdokkaiden listalla. Ensimmäisenä listalla on mainittu olevan Espanjan entinen ulkoministeri Carlos Westendorp. Seuraavana olisikin eräiden tietojen mukaan Suominen.

Muina ehdokkaina on mainittu olevan mm. entiset brittiministerit Michael Portillo ja Malcolm Rifkind ja italialainen senaattori Gian Giancomo.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.