Mainos

Suomikin mukaan sotilasparaatiin Ranskaan

Suomi osallistuu Pariisissa Ranskan kansallispäivänä pidettävään paraatiin. Suomi päätti osallistumisestaan, kun selvisi että paraatiin voi osallistua myös kunniakomppaniaa pienemmällä kokoonpanolla.

Suomi on päättänyt osallistua Ranskan kansallispäivän sotilasparaatiin heinäkuussa.

Suureen sotilasparaatin on kutsuttu sotilaita kaikista EU-maista. Näillä näkymin vain Irlanti ja Tanska ovat jäämässä tilaisuudesta pois.

Vielä muutama päivä sitten Ranskan puolustusministeriöstä kerrottiin MTV:n uutisille, että myös Suomi oli poisjäävien maiden joukossa. Puolustusministeri Jyri Häkämiehen mukaan Suomi on päättänyt kuitenkin osallistua paraatiin, kun on käynyt ilmi, että useat maat aikovat lähettää Ranskaan kunniakomppanian sijaan pienemmän yksikön. Puolustusministerin mukaan Suomi ei olisi ehtinyt saada kunniakomppaniaa valmiiksi ennen ensikuista paraatia.

- Kun selvisi, että myös muut maat ovat osallistumassa hieman pienemmällä kokoonpanolla, niin se helpotti päätöksentekoa, totesi Jyri Häkämies MTV:n uutisille.

Suomen kokoonpanoa paraatissa ei ole vielä varmistettu, mutta ilmeisesti matkaan on lähdössä Ruotsin tavoin lippuvartio. Pariisissa pidettävään tilaisuuteen aikoo osallistua myös puolustusministeri Häkämies.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.