Mainos

SuomiAreena jatkuu Porissa

Yhteiskunnallinen kesätapahtuma SuomiAreena jatkaa Porissa vuoteen 2014 asti. Porin kaupungin ja MTV3:n allekirjoittaman sopimuksen mukaan SuomiAreena järjestetään jatkossakin samalla viikolla Porin jazzfestivaalin kanssa.

Ensi kesänä SuomiAreenassa keskustellaan seitsemänä päivänä. Maanantaina 19.7. järjestetään avaustilaisuudet Reposaaressa ja Raumalla. Reposaaressa keskitytään ympäristöön, paikallisiin asioihin muun muassa kalaan ja sen terveysvaikutuksiin. Raumalla teemana on Porin ja Rauman viha-rakkaussuhde kulttuurilla ja huumorilla höystettynä. Lauantaina 24.7. on päätöstilaisuus, Keski-Porin kirkossa pohditaan uskontojen dialogia.

Kesän 2010 varaslähtö otetaan lauantaina 17.7 Tampereella Tammelan torilla, jossa järjestäjinä ovat Areenan ohella Aamulehti, Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto ja Porin Jazz.

Puoluejohtajat palaavat tentattavaksi

Viidettä kertaa järjestettävän SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit 2010 ovat puolustusministeriö sekä tietotekniikan ja tietoliikenteen keskusliitto FiCom. Puolustusministeriöllä on peräti neljä tilaisuutta torstaina ja perjantaina 22- 23.7.

Vuoden tauon jälkeen myös puolueiden puheenjohtajat kohtaavat televisioitavassa tentissä keskiviikkona 21.7. Eduskuntavaaleihin on aikaa tasan kahdeksan kuukautta. Tentti järjestetään Raatihuoneen puistossa.

Tällä hetkellä SuomiAreenalle on tulossa ennätysmäärä tilaisuuksia, lähes 80. Tiistaina pääpuheenaiheet ovat ympäristössä ja liikunassa, keskiviikkona lapsissa ja nuorissa, vanhenemisessa sekä naisten asemassa. Torstaina puolestaan keskustellaan sähköisistä palveluista, kriisinhallinnasta ja Itämerestä. Perjantaina paneudutaan kulttuuriin ja ulkopolitiikkaan. Tapahtuma päättyy perinteisesti yhteislaulutilaisuuteen, tällä kertaa lauletaan Hectorin lauluja Mari Rantasilan, Vesa Haltsosen ja Teemu Niemelän johdolla.

TalviAreena helmikuussa eduskunnassa

TalviAreenassa keskustellaan helmikuussa demokratian tilasta Suomessa. Tilaisuuden järjestäjinä ovat eduskunnan perustuslakivaliokunta, oikeusministeriö ja SuomiAreena. Tapahtuman yhteydessä julkaistaan ensi kertaa demokratian ilmapuntari, jossa luodataan nuorten, kansalaisten ja poliitiikkojen näkemyksiä demokratiasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.