Mainos

Suomi ykkönen ympäristöasioissa

Kahden amerikkalaisen yliopiston tekemässä ympäristöselvityksessä Suomi saa huippupisteet muun muassa ilmansuojelussa, jätehuollossa ja metsänhoidossa.

Suomi on maailman ympäristöystävällisin maa, selviää yhdysvaltalaisten Yalen ja Columbian yliopistojen tekemästä tuoreesta tutkimuksesta.

Kauppalehden mukaan Suomi saa huippupisteet esimerkiksi ilmanlaadussa, veden puhtaudessa, metsänhoidossa, ilmansuojelussa ja jätehuollossa.

Tutkimus pitää Suomea kestävän kehityksen mallimaana. Se nostaa myös suomalaisen teollisuuden maailman ykköseksi ympäristönsuojelun tehokkuudessa.

- Suomi saa huippupisteet vertailun kaikissa 21 mittarissa. Koska maa toimii ekologisesti niin tehokkaasti, se voi tarjota kansalaisilleen hyvät ympäristöolot pitkäksi aikaa, toteaa professori Daniel Esty Yalen yliopistosta.

Amerikkalaistutkijat arvioivat selvityksessä ympäristöoloja kaikkiaan 146 maassa ja muodostivat tietojen pohjalta kestävää kehitystä mittaavan ympäristöindeksin. Toiseksi vertailussa sijoittuu Norja. Myös Ruotsi ja Islanti kiilaavat tutkimuksessa kärkiviisikkoon.

(MTV3-Kauppalehti)

(Huomenta Suomen uutiset 13.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.