Mainos

"Suomi voi nousta sähköautojen johtaviin valmistajiin"

Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen uskoo, että Suomi voi nousta maailman johtavien sähköautojen valmistajien joukkoon.

- Suomella on hyvät mahdollisuudet tähän sähköautomarkkinaan. Meillä on infrastruktuuripuoli hyvässä mallissa. Latausmahdollisuuksia on valtaosalla parkkipaikoista verrattuna esimerkiksi Keski-Eurooppaan, jossa niitä ei ole.

Autotehtaan johtaja toivoo poliitikoilta verohelpotuksia, jotta suomalaiset pystyisivät ostamaan sähköautoja. Nyt pieni kaupunkiauto maksaa noin 30 000 euroa.

Uudenkaupungin tehtaalla alkaa loppuvuonna kolmen uuden auton valmistus. Se työllistää jatkossa jopa 700 ihmistä.

- Suunnittelutehtävissä meillä on pitkälti toista sataa ihmistä ja sitten kun tuotanto vaiheittain käynnistyy, myös tehdashenkilöitä työllistyy näihin valmistusprosesseihin, Korhonen kuvaa.

Uusista autoista Fisker Karma on amerikkalainen kalliimpi hybridiauto, joka käy sekä sähköllä että bensalla. Norjalainen Think on kaupunkikäyttöön suunniteltu sähköauto. Golfauto Garia on tilattu Tanskasta.

Tämän lisäksi Valmet Automotive pyrkii esittelemään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa suomalaisen sähköauton. Projektissa on mukana Fortum.

Katso Jussi Kärjen juttu

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja