Mainos

Suomi vie Viroon, Viro Venäjälle

Viron ulkomaankauppa on edelleen alijäämäistä. Maan kauppatase oli heinäkuussa 7,9 miljardia kruunua. Viennin osuus siitä oli 39 prosenttia eli 3,1 miljardia kruunua ja tuonnin arvo 4,8 miljardia kruunua eli 61prosenttia.

Vienti kasvoi kuitenkin heinäkuussa tuontia nopeammin ja esimerkiksi ulkomaankauppa Venäjän kanssa oli nyt ensimmäistä kertaa ylijäämäistä.

Viron kauppavaje heinäkuussa oli 1,7 miljardia kruunua. Verrattuna kesäkuuhun kasvoi vienti kahdeksan prosenttia ja tuonti kolme prosenttia. Kauppavaje vähenikin 6 prosenttia.

Virosta vietiin tuotteita 79 maahan ja Viroon oli tuontia 112 valtiosta. Viron suurin vientikohde oli Venäjä, jonne vienti nousi 22,2 prosenttiin kokonaisviennistä. Toiseksi suurin oli Suomi 13,6 prosentilla ja kolmanneksi suurin Ruotsi 11,1 prosentilla. Tuontikumppaneista oli Suomen osuus edelleen suurin eli 23,9 prosenttia kokonaistuonnista. Toisena oli Venäjä 13,6 prosentilla ja kolmantena Saksa 10,7 prosentilla.

Kauppavaje Suomen kanssa kasvoi edelleen. Se oli heinäkuussa 726,7 miljoonaa kruunua ja kauppavaje Saksan kanssa 332,1 miljoonaa kruunua. Venäjän lisäksi Viron heinäkuun kauppa oli ylijäämäistä Latvian,Liettuan, Ukrainan ja Valko-Venäjän kanssa.
(STT-Eta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.