Mainos

Suomi vetää ulkomaalaisia opiskelijoita

Tietotaito ja eksotiikka houkuttelevat ulkomaalaisia opiskelemaan Suomeen.

Suomi vetää tällä hetkellä ulkomaalaisia opiskelijoita. Esimerkiksi Helsingin yliopisto on yksi kahdestakymmenestä eurooppalaisesta yliopistosta, jotka kiinnostavat eniten muunmaalaisia.

Ilmainen opiskelu on yksi syy, mutta on Suomi kiinnostaa muutenkin. Huipputeknologia ja eksoottinen kulttuuri ovat osa vetovoimaa.

Suomen kieltä opiskelevan kesäkurssin osallistujat hehkuttavat Suomea monin tavoin.

- Opiskelen arkkitehtuuria ja minua kiinnostaa design. Suomessa on korkea design ja Alvar Aalto ja muut. Teknillinen korkeakoulu tunnetaan korkeatasoisena arkkitehtiyliopistona, kuvailee arkkitehtiopiskelija Eva Sollgruber Itävallasta.

- Olen nyt loppusuoralla opinnoissani, opiskelen aivotutkijaksi. Suomen taso tiedeopetuksessa on korkea. Siksi päätin tulla tänne ja tehdä loppututkintoni täällä, kertoo Gabija Toleikyte Liettuasta.

- Suomi on kehityksen kärjessä oleva maa, joka loi Nokian. Halusin myös nähdä hienot suomalaiset maisemat ja Lapin, kertoo puolestaan valtiotieteilijä Antoine Arel Ranskasta.

Kiinnostus opiskella Suomessa on lisääntynyt. Helsingin yliopistossa opiskelee tällä hetkellä 2200 ulkomaalaista.

- Suurimmat maat tällä hetkellä ovat Venäjä, Viro ja Kiina. Suomi on hyvässä kansainvälisessä maineessa korkean tiedon ja taidon maana, ja jonkinlaista eksotiikkaa Suomessa selvästi on, kertoo Helsingin yliopiston rehtori Ilkka Niiniluoto.

Suomi-innostus näkyy myös kiinnostuksena kieleen. Helsingin yliopistossa opiskelee 150 ulkomaalaista pääaineenaan suomen kieli ja kulttuuri.

Ilmainen opiskelu ei ole ainoa syy tulla Suomeen.

- Ei Itävallassa opiskelu maksa paljon, ei se ollut syy. Hyvä yliopisto ja hyvä design ovat tärkeimmät asiat, miksi tulin Suomeen, kertoo Eva Sollgruber.

Hallitus kaavailee uudenlaista maksullista toimintaa kansainväliseen yliopisto-opiskeluun.

- Joku vieras valtio voisi tilata tutkintokoulutusta jollekin ryhmälle, joka sitten räätälöitäisiin heille tällaisena opetuspakettina, kertoo Ilkka Niiniluoto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.