Mainos

Suomi vetää teknologiayrityksiä

Suomen asema kilpailussa yritysten sijaintipaikoista näyttää vakaalta. Suomessa toimivat ulkomaiset yritykset näkevät Suomen kilpailukykytekijät vahvempina kuin kotimaiset yritykset.

Kiina-ilmiöstä on tullut arkipäivää. Todellisuudessa Kiina ei ole globalisaation ainoa suunta, vaan ulkomaisten yritysten mielestä myös Suomeen kannattaa investoida.

- Meidän tutkimuksemme mukaan Suomen keskeiset vahvuudet liittyvät Suomen toimivaan infrastruktuuriin, yhteiskunnalliseen vakauteen ja sitten ihmisten luotettavuuteen ja rehellisyyteen. Myös teknologinen osaaminen on ehdottomasti Suomen vahvuus, tutkimuspäällikkö Jyri Ali-Yrkkö ETLA:sta kertoo.

Juuri korkea teknologiaosaaminen sai amerikkalaisen, vedenkäsittelykemikaaleihin erikoistuneen Nalcon avaamaan keväällä Espooseen uuden teknologiayksikön.

- Varmasti ensimmäinen syy oli tämä paikallinen osaaminen täällä ja tämä osaamisklusteri, korkeakoulut että muut teknologiatoimittajat kuten Metso. Ja myös aika valveutuneet asiakkaat sekä teknologisessa mielessä että liiketoiminnallisesti, tuotekehityspäällikkö Tommy Jacobson Nalcosta kertoo.

Halpa työvoima ei yrityksiä Suomeen vedä, mutta tänne perustetaan nyt tukikohtia lähialueiden toimintoihin.

- Suomen lisäksi he katsovat lähialuetta, erityisesti itää, mutta on myös semmoisia, joilla Suomi toimii pohjoismaiden tukikohtana, Ali-Yrkkö kertoo.

Silti muualle Eurooppaan investoidaan yhä Suomea enemmän.

Lähiaikoina Suomeen on levittäytynyt erityisesti kaupan alan ulkomaisia yrityksiä, mutta myös muilla palvelualoilla odotetaan voimakasta investointien kasvua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.