Mainos

Suomi, Venäjä ja Viro pohtivat ilmatilaloukkauksia

Venäjä tarjosi Suomelle ja Virolle ilmatilaloukkauksia koskevia neuvotteluja. Sotilasasiantuntijoiden välillä käytäviä neuvotteluja on suunniteltu pidettäväksi Suomessa ensi kuussa.

Suomi on tarjoutunut vetämään kolmenkeskisiä neuvotteluja Viron, Suomen ja Venäjän välillä ilmatilaloukkausten välttämiseksi. Aloite neuvotteluista on ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) mukaan tullut Venäjältä.

Kanerva kertoi toimittajatapaamisessa Brysselissä, että neuvottelut on tarkoitus käydä sotilasasiantuntijoiden kesken. Neuvottelut alkavat mahdollisesti marraskuussa Suomessa.

Venäjä on toistuvasti loukannut sekä Viron että Suomen ilmatilaa Suomenlahdella. Kanervan mukaan Venäjän suurlähettiläs esitti hänelle neuvotteluja, jotta määrää voitaisiin vähentää.

Viro on jo ilmoittanut osallistuvansa neuvotteluihin, Venäjän tarkempaa vahvistusta odotetaan vielä.

Kokoussuunnitelmat vielä auki

Viimeksi kaksi viikkoa sitten venäläinen kuljetuskone viipyi Suomen ilmatilassa muutaman minuutin. Maan selvityksen mukaan Porvoon edustalla tapahtunut ilmatilaloukkaus oli tahaton, ja se johtui puutteellisesta tiedonvaihdosta lentokonemiehistön ja maa-asemien välillä.

Pääesikunnan mukaan toistaiseksi on vielä auki, miten neuvotteluja ilmatilaloukkauksista ryhdytään käymään. Jatkosuunnitelmien odotetaan kirkastuvan ensi viikolla, kun Suomen ja Venäjän puolustusvoimilla on keskinäiset esikuntaneuvottelut Moskovassa.

Tässä kerran vuodessa järjestettävässä neuvottelussa Suomea edustaa operaatiopäällikkö, kenraalimajuri Markku Koli

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.