Mainos

Suomi vastatoimiin jos Venäjä nostaa painomaksuja

Liikenneministeri Matti Aura sanoo Suomen ryhtyvän vastatoimiin, jos Venäjä korottaa suomalaisrekkojen ylipaino- ja ylimittamaksuja nykyisiin verrattuna 10-20-kertaiseksi. Suunnitelman takana on uusi Venäjän tielaitos, joka toimii pääministeri Viktor Tshernomyrdinin alaisuudessa.

Maksuja on perusteltu painavien rekkojen aiheuttamalla tiestön kulumisella.
-Uhka tällaisista maksuista on todella olemassa. Maksujen mahdollinen toteuttaminen tulee johtamaan vastatoimiin, totesi Aura Viipurissa tänään. Neuvotteluja maksu-uhkan torjumiseksi jatketaan heti ensi viikolla. Aura neuvotteli asiasta Venäjän liikenneministeri Nikolai Tsahin kanssa tänään Pietarissa.

Suomi on neuvotteluissa muistuttanut Venäjää mm. siitä, että se on tulevana Euroopan liikenneministerikonferenssin jäsenenä sitoutunut noudattamaan järjestön kansanväliselle kuljetukselle määräämiä pelisääntöjä. Niihin kuuluvat mm. vastavuoroinen ja tasavertainen kohtelu.

Viipurissa Aura tutustui tulliin, joka on pysäyttänyt 18 suomalaisrekkaa tulliepäselvyyksien takia. Viipurin tullipäällikön mukaan rekat on pysäytetty tullirikkomusten vuoksi. Tulli katsoo, etteivät rekat ole asianmukaisesti tullanneet lähinnä elektronikkaa sisältäneitä lasteja.

Suomalaiset kiistävät väitteet väärinkäytöksistä

Suomalaisten liikennöitsijöiden mukaan tapauksissa ei ole juurikaan ilmennyt väärinkäytöksiä. Ulkomaanliikenteenharjoittajat ry:n toimitusjohtaja Antti Seppälän mukaan syynä viivytyksiin on ollut tiedonkulun hitaus Moskovan tai Pietarin tullin ja rajan välillä, Seppälä muistutti keskiviikkona, ettei yhtään juttua suomalaisia vastaan ei ole nostettu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.