Mainos

Suomi varautuu jo lintuinfluenssavirukseen

Kansanterveyslaitos kehottaa myös yrityksiä varautumaan influenssa-aaltoon, johon arvioiden mukaan tulisi sairastumaan joka neljäs suomalainen.

Tiedemiesten mukaan on vain ajan kysymys, milloin linnusta ihmiseen siirtyvä virus oppii tarttumaan ihmisestä toiseen. Kun niin käy, influenssapandemia voi surmata miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa.

Suomessakin varaudutaan joka neljännen sairastumiseen ja tuhansien kuolemaan. Viranomaiset keräävät jo listoja ammattiryhmistä, jotka tarvitaan välttämättä yhteiskunnan toiminnan turvaamiseen.

Suomi on ostanut kaksi rekkakuormallista Tamiflu-lääkettä suojaksi tappavaa kulkutautia - influenssapandemiaa vastaan. Kapseleita ja jauhetta riittää joka neljännelle suomalaiselle.

- Todennäköisesti suurin osa lääkkeistä käytetään oireisten potilaiden hoitoon. Lääkehän täytyy käyttää 48 tunnin sisällä oireiden ilmaantumisesta, selvittää sosiaali- ja terveysministeriön lääkintöneuvos Merja Saarinen.

Kansallisen pandemiavarautumisen työryhmä kerää suuntaa antavia tietoja valtion eri toimialoilta. Myös yritykset saavat kehotuksen valmistautua. Kansanterveyslaitoksen tutkimusprofessorin Tapani Hovin mukaan yritysten on tärkeä arvioiden eri toimintojensa välttämättömyyttä.

- Olisi hyvä miettiä tilannetta, jossa neljäsosa ihmisistä on pois töistä pari viikkoa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.