Mainos

Suomi valtaa erityisasumisen markkinoita Venäjällä

Suomalaiset toimivat pioneereina erityisryhmien asuntorakentamisessa Venäjällä, jossa haetaan nyt uusia tuulia sekä erityisryhmien laitoshoitoon että vanhusten kotona selviytymiseen.

Suomalaisyritykset ovat juuri avanneet Pietariin malliasunnon, joka esittelee esimerkiksi liikuntarajoitteisten arkikäyttöön soveltuvaa uutta teknologiaa.

Pietariin rakennettu malliasunto on varustettu 14 suomalaisyrityksen toimittamalla teknologialla. Tarkoitus on opastaa venäläisiä tilaajia ja kumppaneita kädestä pitäen aidossa kotiympäristössä.

Eniten venäläisiä kiinnostaa erityislaitoksiin saatava uusi teknologia. Kaikkein suurin markkina on kuitenkin avautumassa kotona asuvien apulaitteista. Vanhuksia ryhdytään nyt siirtämään hoitokoteihin.

- Iäkkäitä ihmisiä on Pietarissa erittäin paljon, koska kaupunki on suuri. Kaikki he tarvitsevat asumisessa erikoisratkaisuja ja erikoislaitteita, sanoo Pietarin sosiaalikomitean apulaisjohtaja G.V. Kolosova.

Erityisasumisen uudet markkinat pelkästään Pietarissa ovat Suomen kokoiset. Niinpä myös keskieurooppalaiset yritykset hamuavat apajille.

Pietarin malliasunnossa koulutetaan jatkossa myös venäläisiä suunnittelijoita ja arkkitehteja valitsemaan esteettömiä ratkaisuja ja hyödyntämään hyvinvointiteknologiaa. Malliasunto syntyi Pietariin Joensuun seudun aluekeskusohjelman voimin. Puolet mukana olevista yrityksistä onkin Pohjois-Karjalasta.

Katso Keimo Lehtiniemen juttu (Seitsemän uutiset 19.4.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.