Mainos

Suomi valmistautuu EU:n puheenjohtajuuskauteen huolella

Ministerien ja virkamiesten EU-koulutus alkaa olla jo loppusuoralla. Tarjolla on ollut muun muassa kieliopintoja

Suomi valmistautuu huolella heinäkuussa alkavaan EU:n puheenjohtajakauteen. Esimerkiksi tuhansien virkamiesten koulutus on jo loppusuoralla. Myös Hallitukselle on järjestetty omia, erityisiä koulutustilaisuuksia. Nykyisistä ministereistä vain Erkki Tuomioja oli hallituksessa myös Suomen ensimmäisellä puheenjohtajakaudella syksyllä vuonna 1999.

Keväänä aikana Suomessa onkin piipahtanut asiantuntijoita ja ministereitä aikaisemmista puheenjohtajamaista kertomassa kokemuksiaan EU:n puheenjohtajuudesta.

- Meillä on ollut sellaisia lyhyitä sessioita, joissa on ollut vierailevia tähtiä kertomassa vinkkejä, ja ne ovat olleet hyvin havainnollisia, kertoo liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen.

Ministereiden kielitaito vaihtelee aika lailla. Kieliopintoja on ollut tarjolla, mutta kaikkia ne eivät ole kiinnostaneet. Toisaalta taas monet hyvän peruskielitaidon omaavat ministerit ovat perehtyneet erikoissanastoon.

- Olin syksyllä kielikurssilla, missä opiskelin nimenomaan kokouksien johtamiseen liittyvää terminologiaa ja muuta kokousten johtamiseen liittyviä asioita, valottaa maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja.

- Kyllä koko ajan tätä terminologiaa täytyy hakea, että ne ovat aika monimutkaisia sanastoja, mitä esimerkiksi liikenne- ja viestintäpuolella tarvitaan, Huovinen jatkaa.

Myös tuhansia virkamiehiä on koulutettu, lähinnä omissa ministeriöissään. Erityiskoulutusta on järjestetty johtaville virkamiehille, jotka vetävät puheenjohtajuuskaudella erilaisia työryhmiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.