Mainos

Suomi vahvistaisi Euroopan neuvoston roolia

Suomi haluaa vahvistaa Euroopan neuvoston roolia demokratian ja ihmisoikeuksien edistämisessä Itä- ja Keski-Euroopassa. Ulkoministeri Tarja Halonen toi Suomen näkemyksen esiin keskusteluissaan EU:n ministerineuvoston ja EU:n komission johtajien kanssa Luxemburgissa eilen.

Tapaamisessa sovittiin ulkoministeriön virkamieslähteiden mukaan että EU ja Euroopan neuvosto pyrkivät tehostamaan yhteistyötään mm. taistelussa rasismia ja ulkomaalaisvihaa vastaan.

Organisaatiot aikovat lisäksi tehostaa yhteistyötään EU:n ns. kolmanteen pilariin kuuluvissa oikeus- ja sisäasiain kysymyksissä. Ulkoministeri Halonen korosti tässä yhteydessä toimia kansainvälisen ihmisten salakuljetuksen torjumiseksi.

Ulkoministeriölähteiden mukaan EU-johtajat pitivät tärkeänä, että ihmisoikeudet toteutuvat niissä maissa jotka ovat pyrkineet EU:n jäseniksi.

Syksyllä EN järjestää Strasbourgissa historiansa toisen huipputapaamisen. 40-jäseninen organisaatio aikoo tuolloin pohtia rooliaan Euroopan tulevassa turvallisuusarkkitehtuurissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.