Suomi uusii lentoasemien matkatavaratarkastukset

Euroopan unioni yhtenäistää lentomatkustajien tarkastukset samanlaisiksi jokaisessa maassa. Suomessa se tarkoittaa muun muassa sitä, että lentoasemilla parhaillaan asennetaan uusia laitteita kaikkien matkatavaroiden tutkimiseksi.

Helsinki-Vantaalla kotimaan matkustajille aiheutuu väliaikaisesti ylimääräistä vaivaa.

-Sataprosenttinen turvatarkastus ruumaan menevän matkatavaran osalta otetaan käyttöön 1.1.2003. Tämä merkitsee, että Suomessa pitää olla siihen mennessä valmius suorittaa tämä kaikissa tarkastuspisteissä sekä Helsinki-Vantaalla. Tarkoitus on saada se käyttöön myös kaikilla muilla lentoasemilla, kertoo jaostopäällikkö Matti Steenari Ilmailulaitokselta.

Tällä hetkellä ilmailulaitos on koekäyttövaiheessa.

-Meillä on rakenteilla kotimaanterminaalissa laitteistot tarkastusta varten ja ulkomaanterminaalin osalta pääsemme kokonaisuudessaan koekäyttöön lähiviikkoina, Steenari kertoo.

Kotimaan terminaalin läpivalaisu- ja muut laitteet eivät ehdi valmiiksi tammikuuhun mennessä. Se merkitsee, että myös kotimaan pakasit on tuotava ensin ulkomaanosastolle ja sitten on palattava takaisin.

-Muilla lentoasemilla rakennustyöt ovat käynnissä parasta aikaa ja joillakin voidaan suoritaa testausta ja koekäyttöä, kertoo Steenari

Paljonko turvallisuuden kiristäminen maksaa?

-Kyllä tässä rakennuskustannukset kokonaisuudessaan mukaan lukien on suurista summista kysymys, Steenari arvioi.

Summan suuruudesta ei tässä vaiheessa heltiä Steenarilta vastausta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.10.2002)

Lue myös:

    Uusimmat