Mainos

Suomi tutkii vieläkin Nizzan EU-sopimusta

Suomi ei ole vielä ilmoittanut hyväksyvänsä Nizzan EU-huippukokouksen sopimustekstiä.

Suomi jatkaa vielä Nizzan sopimuksen tutkimista, eikä ole vielä ilmoittanut hyväksyvänsä joulun alla koottua tekstiä. Päätös tehtäneen Suomen osalta vasta uuden vuoden puolella.

Nizzan huippukokouksen päätöksistä jäi epäselvyyttä, kun kokous päättyi maanantaiaamun pikkutunneilla 11. joulukuuta. Kokouksen viime hetkellä tehtiin muutoksia Romanian ja Liettuan äänimääriin. Niiden jälkeen enemmistöpäätösten äänikynnykset eivät täsmänneet sen kanssa, mitä toisaalla oli sovittu prosenttikynnyksistä.
Monelle osanottajalle tuli yllätyksenä myös tekstiin putkahtanut muotoilu, jonka mukaan EU-johtajat olisivat Nizzassa päättäneet alkaa pitää kaksi huippukokousta Brysselissä vuodesta 2002. Kaikki huippukokoukset siirtyisivät tekstin mukaan Brysseliin siitä lähtien, kun EU:ssa on 18 jäsenmaata.

Suomen hallituksen EU-ministerivaliokunta ei ole kokoontunut käsittelemään tekstiä, jonka nykyiseen malliinsa muotoilivat EU-maiden suurlähettiläät Brysselissä viime viikon torstaina.

Pääministeri Paavo Lipponen sanoi pian Nizzan jälkeen, että ehdotus kyllä esitettiin, mutta tällaista päätöstä ei Lipposen mielestä tehty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.