Mainos

Suomi tukee venäläissotilaiden muuttoa Virosta

Suomi tukee Venäjän armeijassa palvelleiden sotilaiden muuttoa Virosta kahdella miljoonalla markalla. Baltiassa toimivan uutistoimisto BNS:n mukaan Suomi on lahjoittanut summan Viron muuttorahastolle tätä tarkoitusta varten.

Suomen Tallinnan-suurlähettiläs Pekka Oinonen sekä Viron kansalaisuus- ja muuttoviraston KMA:n päällikkö Andres Kollist allekirjoittivat asiaa koskevan sopimuksen Tallinnassa eilen.

Muuttoviraston edustajan mukaan tukisopimus on jatkoa marraskuussa 1995 tehdylle sopimukselle, jonka perusteella Suomen hallitus antoi muuttorahastolle jo aiemmin kaksi miljoonaa markkaa.

850 Venäjän armeijassa palvellutta sotilasta ja heidän perheenjäsentään on muuttanut pois Virosta 1995-97 Suomesta tulleiden rahojen avulla. Muuttorahaston varoista kunkin lähtijän kuluihin on käytetty keskimäärin 2200 markkaa.

Suomen lisäksi rahastoa ovat tukeneet myös Ruotsi 4,7 miljoonalla ja Hollanti kahdella miljoonalla markalla. Näillä rahoilla on matkaan saatettu runsaat 1600 muuttajaa. Hollannista saatu tuki on jo ehtynyt, mutta ruotsalaisvaroin tapahtuva muuttaminen jatkuu, sanoi muuttovirasto KMA:n edustaja.

Viron oma parlamentti on "korvamerkinnyt" rahastoa varten 3,8 miljoonaa markkaa vuosina 1995-96 ja 2,5 miljoonaa markkaa kuluvaa vuotta varten.

Muuttotuen turvin Virosta lähtevistä henkilöistä kaksi kolmannesta on yli 50-vuotiaita ja vajaa kolmannes 40-50-vuotiaita.
(STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.