Mainos

Suomi tukee Ruotsin EU-kauden pyrkimyksiä

Suomi ja Ruotsi ovat samoilla linjoilla Ruotsin EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmasta.

Pääministeri Paavo Lipponen tapasi Ruotsin pääministerin Göran Perssonin epävirallisella Ruotsin vierailulla ja lupasi tukensa mm. Ruotsin ohjelmalle EU:n laajentumisessa. Ruotsi pyrkii nopeuttamaan neuvotteluja uusien unionin jäsenhakijoiden kanssa. Persson pitääkin mahdollisena, että ensi kesäkuun huippukokouksessa voitaisiin sopia ensimmäisten uusien jäsenten liittymisestä. Illalla pidetyssä tapaamisessa keskusteltiin myös pohjoisen ulottuvuuden kehittämisestä sekä unionin suhteesta Venäjään.

Pohjoista ulottuvuutta Lipponen piti myös tärkeänä Ruotsin ohjelmassa. Lipposen mukaan Suomi tulee osallistumaan kaikkiin ulottuvuutta käsitteleviin kokouksiin. Pohjoinen ulottuvuus on Suomen alullepanema hanke, jolla pyritään kehittämään mm. unionin energiayhteistyötä Venäjän kanssa.

Ruotsin ohjelmassaan korostamalle Venäjä-yhteistyölle Suomi antaa täyden tukensa. Ruotsi on painottanut erityisesti ydinvoimaloiden turvallisuutta ja Kaliningradin kehityksen tärkeyttä. Kaliningradin alue on jäämässä EU:n "sisälle", kun Liettua ja Puola aikanaan liittyvät unioniin.

Lipponen ja Persson matkustavat tänään yhdessä Osloon, missä he osallistuvat pohjoismaisten sosiaalidemokraattisten puolueiden yhteistyöjärjestön vuosikokoukseen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.