Mainos

Suomi tukee EU:n aluetunnusta Internetissä

Suomi kannattaa komission ehdotusta luoda Internetiin EU-maiden yhteinen aluetunnus. Se merkitsisi, että EU-maissa toimivat Internet-palvelut voisivat saada kansallisten, .com-, .net- tai .org-päätteiden sijaan päätteen .eu.

Hallitus kirjelmöi hankkeesta eduskunnalle tänään. Aloitetta pidetään kannatettavana, mutta Suomi haluaa vielä lisää selvyyttä järjestelmän hallinnoinnista, tavaramerkkien ja tekijänoikeuksien suojasta sekä tietosuojasta. Yhtenäisen tunnuksen uskotaan lisäävän kuluttajien luottamusta verkkokauppaan.

Eurooppalaisella tunnuksella kulkevasta palvelusta kuluttaja tietäisi, että palvelu toimii Euroopassa ja noudattaa eurooppalaisia tieto- ja kuluttajansuojasäännöksiä. Se helpottaisi erityisesti useissa maissa toimivien yritysten toimintaa, kun joka maahan ei tarvitsisi rekisteröityä uudelleen.

Suomalainen aluetunnus on .fi. Siitä säädetään tällä hetkellä Telehallintokeskuksen määräyksessä, mutta sääntely on tarkoitus nostaa lain tasolle. Suomalaisia .fi-verkkotunnuksia rekisteröidään tällä hetkellä vuosittain noin 10 000.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.