Mainos

Suomi tilaa lääkkeitä lintuinfluenssan varalle

Suomi tilaa kymmeniätuhansia annoksia uudenlaista viruslääkettä lintuinfluenssan varalle.

Suomeen tilataan viruslääkettä lintuinfluenssan varalle. Tilattavalla lääkemäärällä voidaan tarpeen vaatiessa suojata noin 40 000 ihmistä.Huoltovarmuuskeskus varautuu uudenlaisiin uhkiin, kuten terrorismiin, täydentämällä varastoja myös myrkkykaasuihin tarkoitetuilla vasta-ainelääkkeillä.

Japanissa varmistui tänään maan toinen lintuinfluenssatapaus. Taudin leviäminen maailmalla lisää varotoimia myös Suomessa.

Huoltovarmuuskeskuksen apulaisjohtajan Hannes Kulmalan mukaan keskus on parasta aikaa hankkimassa sellaisia lääkkeitä, joita voidaan käyttää tällaisissa tilanteissa virusten torjuntaan.
-Kohderyhmä tässä on nimenomaan sellaiset henkilöt, jotka esimerkiksi saattavat olla tekemisissä saastuneen iipikarjan kanssa ja heitä ehkä hoitavat henkilöt, kulmala sanoo.

Uhkakuvat lisäävät kysyntää

Sosiaali- ja terveysministeriön esityksestä Suomeen hankitaan nyt mahdollisimman nopeasti 70-tuhatta annosta uudenlaista viruslääkettä. Lääkkeen maahan saanti saattaa kuitenkin kestää kauan, koska kysyntää on niin paljon.

25 000 hermokaasuihin tarkoitettua vasta-ainepiikkiä saapuivat Suomeen vasta nyt, vaikka tilaus tehtiin jo viime kesänä.
-Tämä on esimerkki tällaisesta, sanoisko kriittisestä nimikkeestä, jonka saantivaikeus tällaisessa tilanteessa korostuu, kun näitä uhkakuvia on olemassa, apulaisjohtaja Kulmala kertoo.
Uhkakuvista Kulmala mainitsee esimerkiksi Tokion metroon tehdyn hermokaasuiskun.

Sairaaloihin ympäri maata

Uhkia varten 10 000 vasta-ainepiikkiä sijoitetaan tulevaisuudessa keskussairaaloihin eri puolille maata, jolloin ne ovat poliisin ja pelastusviranomaisten ulottuvilla. Tähän asti vasta-ainepiikkejä on ollut vain Puolustusvoimien käytössä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.