Mainos

Suomi tekee sotilaallisen tarkastuksen Azerbaidzhaniin

Suomi aloittaa huomenna luottamusta ja turvallisuutta lisäävän tarkastuksen Azerbaidzhanissa. Tanska ja Espanja tekivät vastaavan tarkastuksen Suomessa viime marraskuussa.

Suomi tekee luottamusta ja turvallisuutta lisäävän tarkastuksen Azerbaidzhaniin. Tarkastus alkaa huomenna ja päättyy tämän viikon perjantaina.

Puolustusvoimien pääesikunnan mukaan tarkastuksella varmistetaan, ettei alueella ole käynnissä sellaista sotilaallista toimintaa, josta ei ole etukäteen ilmoitettu.

Tarkastus perustuu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Wienin asiakirjaan vuodelta 1999. Asiakirjan määräyksillä pyritään edistämään avoimuutta ja luottamusta sekä sotilaiden välistä kanssakäymistä.

Edelliset tarkastukset Suomi teki Sloveniaan viime toukokuussa ja Puolaan viime vuoden helmikuussa. Suomi on myös osallistunut Saksan tekemään tarkastukseen Valko-Venäjälle tämän vuoden helmikuussa.

Tanska ja Espanja tekivät tarkastuksen Suomeen viime marraskuussa. Nelihenkistä tarkastusryhmää johtaa everstiluutnantti Anders Gardberg pääesikunnan kansainvälisestä osastosta. Ryhmään kuuluu myös norjalainen upseeri.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.