Mainos

Suomi tasa-arvoisin opiskelumaa

Suomalaisnuorilla on maailman tasa-arvoisimmat mahdollisuudet opiskella korkeakoulussa. Vanhempien koulutus- ja tulotaso vaikuttavat nuoren opiskelumahdollisuuksiin Suomessa vähemmän kuin missään muualla, osoittaa kanadalaisen Higher Education Strategy Associates -yrityksen vertailu.

Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka kohtuullisia koulutuskustannukset ovat ja onko kaikilla mahdollisuus opiskella. Suomi voitti molemmat vertailut.

Koulutuskustannusten arviossa tarkasteltiin paitsi lukukausimaksuja ja kirjoihin kuluvia rahoja myös opiskelijoiden asumiskustannuksia, opintotukia ja stipendejä, opintolainoja ja verotusta. Suomalaisnuorten jälkeen parhaiten varaa opiskella on norjalaisilla, saksalaisilla, tanskalaisilla ja ruotsalaisilla.

Yleisempi arvio koulutusmahdollisuuksista perustui osittain siihen, kuinka suuri osa nuorista opiskelee korkeakoulussa ja kuinka suuri osa suorittaa tutkinnon. Lisäksi tutkittiin opiskelijoiden sukupuolijakaumaa ja sitä, onko heidän joukossaan yhtä lailla korkeasti koulutettujen ja vähemmän koulutettujen vanhempien lapsia.

Tasa-arvoisinta koulutukseen pääsy oli Suomen jälkeen Hollannissa, Norjassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Vertailussa oli mukana useita Euroopan maita, Pohjois-Amerikan maat, Australia, Uusi-Seelanti ja Japani.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.