Mainos

Suomi tarjoaa elämyksiä maailmannäyttelyssä

Suomi luottaa Hannoverin maailmannäyttelyssä leikillisyyteen ja elämyksiin. Tikkurilaan on pystytetty Hannoverin maailmannäyttelyyn kesäkuussa osallistuva "Tuulenpesä"- paviljonki. Nyt testataan sen toimivuutta.

Suomi yrittää erottautua historian suurimassa maailmannäytelyssä, EXPO2000, lähes kahden sadan maan joukosta muun muassa oikealla koivikolla ja virtuaaliporoilla. Kun maailmannäyttelyalue on niin laaja, että sille mahtuisi kaksituhatta jalkapallokenttää, erottautuminen joukosta ilman klisheitä on melkoinen tehtävä.

Hannoverin messuhälinän keskellä Suomen Tuulenpesässä esitellään rauhoittava auringonnousu Seitsemisen kansallispuistossa. Lammessa uiskentelee hauki, mutta sekin on virtuaalinen. -Tää elää vieläkin, vaikka me ollaan jo tehty koepystytys miltei loppuun, lähes niin me tehdään vieläkin uusia ideoita ja muokataan näyttelyä koko ajan niin, että se lopullisessa versiossa tulee olemaan mahdollisimman hauska ja miellyttävä. Me ollaan tehty monta asiaa uudestaan hyvin lyhyellä aikataululla ja tää on ollut meille todella haaste, kertoo hankkeen projektipäällikkö, juuri valmistunut diplomi-insinööri Antti Nurminen.

Japani esittelee maailmannäyttelyssä paperista rakennetun paviljongin. Norja yrittää herättää yleisön mielenkiinnon vesiputouksella. Se että Suomen paviljongissa on mukana korkeakouluja opiskelijoineen, näkyy rohkeana leikillisyytenä. Kävijöille ei tarjota tuhtia tietopakettia vaan elämystä, joka ei edellytä minkäänlaisia pohjatietoja Suomesta. -Luultavasti siitä väestä, maksimissaan 15 000 henkeä päivässä, joka täällä käy, siitä aika suuri osa ei edes tiedä olevansa Suomen paviljongissa. Me pyrimme siihen, että Suomesta jäisi iloinen, osaava, mutkaton ja reilu mielikuva, kertoo näyttelyn johtaja, Heurekassa työskentelevä Jouko Koskinen. Suomen osastoon odotetaan 1,5-2 miljoonaa vierailijaa. Hannoverin maailmannäyttely alkaa 1.6. ja jatkuu viisi kuukautta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.