Mainos

Suomi sijoittaa kuntiin 750 kiintiöpakolaista

Suomi päätti vastikään jatkaa afgaanipakolaisten vastaanottamista maahamme kiintiöpakolaisina. Tänä vuonna kuntiin sijoitetaan 750 kiintiöpakolaista.

Suomi jatkaa afgaanipakolaisten vastaanottamista maahamme kiintiöpakolaisina. Tälle vuodella hyväksytyn 750 pakolaisen kiintiön jakamisesta päätti vastikään ministerityöryhmä. Afgaanien lisäksi kiintiöpakolaisina otetaan maahamme myös sudanilaisia ja iranilaisia.

Afgaaniäiti Shafigah Ataee ryhtyy valmistamaan ensimmäistä ateriaa kuusihenkiselle perheelleen Suomen kamaralla. Vasta seitsemän tuntia on kulunut maahan tulosta. Pakolaisuus miljoonakaupunki Teheranissa jäi taakse. Perhe rakentaa nyt tulevaisuuttaan Etelä-Savossa pienessä Haukivuoren kunnassa.

Suomi sijoittaa tänä vuonna kuntiin 750 kiintiöpakolaista. Kiintiöstä 100 paikkaa varataan hätätapauksia varten. Ministerityöryhmän vasta tekemän linjauksen mukaan varsinainen kiintiö valitaan afgaani-, iranilais- ja sudanilaispakolaisista. Pääsy kaukaiseen Suomeen on monelle sekä unelmien täyttymys että huolen aihe. Päällimmäisenä huolena on kieliongelma.

Vuodesta 1995 lähtien maahamme vastaanotetuista kiintiöpakolaisista suurin osa on irakilaisia, somaleja ja iranilaisia. Afgaanien osuus on kasvussa. Heitä on jo yhtä paljon kuin entisen Jugoslavian alueelta tulleita kansanryhmiä.

Kiintiöpakolaiset valitaan maahamme YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n suositusten perusteella. Työministeriön mukaan seuraava valintamatka tehdään kesäkuussa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.