Mainos

Suomi sijoittaa eniten Viroon

Suomalaiset ovat Viron investointien kärjessä. Suomen investoinnit Virossa lähenevät neljää miljardia kruunua eli noin puoltatoista miljardia markkaa.

Vastikään Enso Timber ilmoitti runsaan sadan miljoonan markan sahainvestoinneista. Suomi ja Ruotsi ovatkin investoineet eniten virolaisyrityksiin.

Noin kolmannes Viron yrityksistä toimii ulkomaalaisen pääoman vauhdittamina, arvioi Viron investointi- ja kauppakehityslaitoksen hallituksen puheenjohtaja Jüri Sakkeus.

Ulkomaalaiseen pääomaan pohjautuvat yritykset työllistävät noin 18 000 virolaista. Yritykset ovat sijoittaneet keskimäärin noin 300 000 kruunua jokaisen työpaikan luomiseen.

Tallinnan seutu kiinnostaa

Ulkomaalaisten sijoituksien kokonaismäärä Viroon on 15 miljardia kruunua. Eniten ovat Viroon investoineet suomalaiset ja ruotsalaiset, joiden investointien määrä on runsaat 50 prosenttia kaikista ulkomaalaisista investoinneista.

Yhdysvaltalaisten osuus Viroon tehdyistä investoinneista on noin kahdeksan prosenttia. Myös ainoat Tallinnan ulkopuolelle suunnatut, mittavat investoinnit ovat yhdysvaltalaisten tekemiä.

Yhdysvaltalaisten yritysten vuotuinen investointimäärä on 200-300 miljoonaa kruunua. Suurimmat yhdysvaltalaisten investointikohteet ovat itäisellä Virumaalla ja Raplan maakunnassa Järvakandissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.