Mainos

Suomi satsaa Frankfurtin kirjamessuihin miljoonia euroja

Suomi on teemamaana ensi vuoden lokakuussa järjestettävillä Frankfurtin kirjamessuilla. Frankfurtin kirjamessut tulevat olemaan Suomen suurin kulttuurivientitapahtuma, sillä hankkeen kokonaisbudjetti on noin 4 miljoonaa euroa.

Frankfurtin kirjamessut ovat kansainvälisesti kaikkein suurin kirjallisuustapahtuma. Suomen ohjelmaa Frankfurtin kirjamessuille rakentaa kirjallisuuden vientiorganisaatio FILI yhteistyössä suomalaisten kustantajien ja keskeisten ministeriöiden kanssa.

Goethe-instituutin johtaja Mikko Fritzen mukaan Suomella on teemamaana hieno mahdollisuus esitellä saksalaisille koko kulttuuriaan.

– Se tarkoittaa sitä, että Suomesta puhutaan ensi syksynä kaikissa medioissa. Frankfurtin kirjamessut tulee olemaan hieno mahdollisuus esitellä Suomea monipuolisesti.

– Suomalaisen kirjallisuuden lisäksi Saksassa halutaan tietää siitä, mitä suomalaisessa teatterimaailmassa tapahtuu sekä siitä, mitä musiikkia kuunnellaan. Jos esimerkiksi joku kuoro haluaisi lähteä esiintymään Saksaan, niin Frankfurtin kirjamessut tarjoavat siihen erinomaisen tilaisuuden, Fritze toteaa.

Suomalaista kirjallisuutta käännetään ylivoimaisesti eniten saksaksi

Lukuisien dekkaristien ja monien muiden suomalaisten kirjailijoiden kirjoja on jo käännetty saksaksi. Fritzen mielestä suomalaisilla kirjailijoilla on kuitenkin mahdollisuus menestyä Saksassa vielä paremmin.

– Saksan kirjamarkkinoista noin 10 % on käännöskirjallisuutta. Tilaa käännöskirjallisuudelle siis riittää. Kustantamot etsivät koko ajan hyvää käännöskirjallisuutta, joten Frankfurtin kirjamessut ovat hyvä tilaisuus myydä suomalaisia kirjoja Saksassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.