Mainos

Suomi sai mykkäelokuvafestivaalin

Suomeen on saatu jäälleen uusi elokuvatapahtuma, kun Forssassa järjestettiin viikonvaihteessa ensimmäistä kertaa pelkästään mykkäelokuville omistettu festivaali. Tapahtuma on eurooppalaisittainkin harvinainen - vertaista ei löydy Italiaa lähempää. Aivan mykkinä ei Forssassa kuitenkaan oltu.

Elokuva oli ensimmäiset 30 vuottaan ilman itse filmiltä kuuluvaa ääntä. Tähän kauteen Forssassa nyt palattiin. Projektorin surina ei kuitenkaan ollut ainoa ääni - tunnelmaa loi kokonainen orkesteri tai usein vain yksinäinen pianisti. Niin nytkin, kun teltassa pyörii Erkki Karun vuonna -23 ohjaama Koskenlaskijan morsian, Elokuva-arkiston restauroimana.

-Minä heittäydyn soittaessani täysillä improvisaation syleilyyn. Koskenlaskijassa on teemoja, virran syövereitä, ilman muuta ja sit siinä on autereisempaa, tietysti vähän rakkautta, l amouria näitä kunnon elokuvateemoja, kertoo Koskenlaskijan morsianta säestänyt muusikko Risto Pelli. Forssassa on yksi Suomen vanhimmista elokuvateattereista vuodelta 1906. Sen kunnostuksesta lähti ajatus myös tästä festivaalista.

-Mykkäelokuvafestivaalit rakennettiin sitten myöskin sen takia, että todettiin että mykkäelokuvalla ei ole omaa festaria ja se on Euroopassakin sillä tavalla, ettei oo kun yhdessä paikkaa mykkäelokuvafestivaalit -Italiassa- että nyt on sitten Suomessakin olla oma foorumi mykkäelokuvalle, iloitsee Forssan mykkäelokuvafestivaalin tuottaja Ville Koivisto.

Ensimmäisen festivaalin ensimmäisenä iltana teltta ei ollut kovin täynnä mutta pienessä se oli Tampereen kansainvälisten elokuvajuhlien ja Sodankylän elokuvajuhlienkin alku.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.