Suomi saa uuden ruokastrategian

Suomelle ryhdytään valmistelemaan uutta ruokastrategiaa.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kertoo, että sytykkeen Kansallisen ruokastrategian laatimiseen antoi kevään maailmanlaajuinen ruokakriisi.

Tarkoituksena on varmistaa kotimaisen maataloustuotannon jatkuvuus ja elintarviketeollisuuden elinvoimaisuus, jotta edellytykset riittävään tuotantoon säilyvät vaikeinakin aikoina. Ruokastrategian on tarkoitus valmistua vuoteen 2010 mennessä.

- Tavoite on, että vuonna 2020 Suomessa olisi hyvä ruokaturvallisuuden taso ja riittävä omavaraisuus, Vanhanen sanoo.

Ruokastrategia ei pyöri ainoastaan maatalouden ympärillä. Vanhanen korostaa, että koko ketju maatiloilta pöytään pitää arvioida. Elintarvikkeiden tuotannon lisäksi käsitellään esimerkiksi huoltovarmuutta, maatalouden ympäristövaikutuksia ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia ruoantuotantoon.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat