Mainos

Suomi-Ruotsi -lauttaliikenne täysin sekaisin

Matkustajalaivojen aikatauluissa on tänään huomattavia muutoksia jään aiheuttamien ongelmien vuoksi. Esimerkiksi Tallink-Siljan Tukholman-liikenne myöhästyi tänään noin seitsemän tuntia. Viivytykset koskevat sekä Turun että Helsingin aluksia.

Symphony-aluksen piti tulla Helsinkiin kymmeneltä aamupäivällä, mutta alus pääsi perille vasta puoli kuuden aikaan. Laiva saapui Helsinkiin samoihin aikoihin kun sen piti lähteä takaisin Tukholmaan. Samassa tilanteessa on Viking Linen Tukholmasta Helsinkiin tuleva laiva. Helsingistä on molemmille laivoille lähdössä iso joukko matkustajia.

Galaxy tuli Turkuun aamulla kolmisen tuntia myöhässä. Siljan alukset saapuvat myös Tukholmaan tunteja aamun aikataulusta jäljessä.

Myös Viking Linen laivoilla on suuria vaikeuksia. Tukholmasta aamulla Turkuun lähtenyt Viking Isabella -alus on joutunut kääntymään takaisin Tukholmaan. Alus palaa Tukholmaan iltapäivällä. Sen arvioidaan saapuvan Turkuun lauantaina aamuyöllä. Aikataulun mukainen saapumisaika olisi ollut tänään ennen iltakahdeksaa.

Laiva joutui kääntymään, koska pohjoinen väylä on tukossa. Eteläisellä väylällä kulkua varten sen pitää hakea luotsaustaitoinen henkilö Tukholmasta.

Matkustajat tyytyväisenä: Ilmaista brunssia

Silja Symphonyllä illansuussa palanneista matkustajista ainakin osa jopa iloitsi matkan pidentymisestä.

- Saimme laivalla ilmaista brunssia, oli aikaa katsella maisemia, ja ohjelmaa riitti, summasivat matkustajat viivästyksen seurauksia.

Tallink-Silja ei tarjoa hyvityksiä viivästyksistä laivojensa kyydissä olleille. Monet Siljan alukset ovat tunteja myöhässä.

Viking Line lupaa tarjota uudet matkat niille, joiden matka-aika on venynyt huomattavasti.

Kumpikaan yhtiö ei maksa hyvityksiä terminaaleissa lähtöä odottaville. Matkat saa kuitenkin perua tai siirtää myöhemmäksi. Varustamot vetoavat force majeure -tilanteeseen eli ylivoimaiseen esteeseen, jonka jäätilanne on saanut aikaan.

(MTV3 - STT)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 5.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.