Mainos

Suomi rauhoittunut joulunviettoon

Perinteinen joulurauhanjulistus luettiin puoliltapäivin Turussa. Julistus on tänä vuonna katsottavissa myös internetissä.

Jouluaattoa vietetään tänään perinteisin menoin eri puolilla Suomea. Satojatuhansia suomalaisia kokoontuu tänään hengellisiin tapahtumiin ja muihin tilaisuuksiin.

Joulurauha julistetttiin Turussa puolenpäivän aikaan. Julistustekstin luki Turun kaupungin kansliapäällikkö Jouko Lehmusto Brinkkalan talon parvekkeelta Vanhalla Suurtorilla.

Joulurauhan julistus katsottavissa netissä

Joulurauhan julistaminen on keskiajalta saakka jatkunut perinne. Perimätiedon mukaan joulurauha on jäänyt julistamatta vain muutaman kerran: ison vihan aikana 1700-luvun alkupuolella, Turun piirityksen aikana 1809, kansalaissodan alla 1917 ja talvisodan aikana vuonna 1939.

Helsingissä jälleen köyhien joulujuhlat

Puoliltapäivin alkoi myös Köyhien ja kodittomien perinteinen joulujuhla Helsingissä. Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö -yhdistyksen juhla järjestetään Töölön kisahallissa.

Juhlan järjestää nyt toisen kerran Heikki Hursti, joka jatkaa isänsä sosiaalineuvos Veikko Hurstin perintöä.

Tilaisuudessa tarjotaan ruokaa noin 1200 ihmiselle. Ruuan lisäksi luvassa on jouluista ohjelmaa.

Joulu suosituin kirkkopyhä

Kirkoissa jouluaatto on kirkkovuoden suosituin pyhä. Monissa seurakunnissa on jouluaattona ainakin kaksi jumalanpalvelusta, joista yksi on lapsiperheille suunnattu. Viime vuosina ovat yleistyneet myös jouluyön messut.

Turussa järjestetään aattona jouluaaton hartaus, jonka pitää arkkipiispa Jukka Paarma. Tilaisuus alkaa Tuomiokirkossa kello 16.

Helsingissä Hietaniemen hautausmaalla järjestetään jouluaaton kunniavartiot sankariristillä ja marsalkka Mannerheimin haudalla. Kunniavartioita järjestetään myös muissa kaupungeissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.