Mainos

Suomi pyytää Algerialta virka-apua Sabiran löytämiseksi

Suomen Tunisian ja Algerian väliaikainen asiainhoitaja Carl-Erik Smedslund esitti tänään Algerian ulkoministeriölle virka-apupyynnön Sabira-tytön löytämiseksi ja Suomeen saamiseksi. Smedslund kertoi aiemmin, että ulkoministeriö on saanut selville Sabiran olinpaikan Algeriassa. Paikka selvisi TV 1:n uutisten mukaan tytön algerialaisten sukulaisten avulla. Sabira on tiettävästi isovanhempiensa luona El Kalan kaupungissa lähellä Tunisian rajaa.

Sabiran algerialainen isä väitti tytön olevan Algerin lähellä sijaitsevassa kasvatuslaitoksessa. Isä istuu suomalaisessa vankilassa kolmen vuoden tuomiota tyttärensä sieppaamisesta. Sabiran suomalainen äiti ja algerialainen isä ovat eronneet. Isä vei Sabiran Algeriaan viime joulukuussa saatuaan tapaamisoikeuden. Äiti ei ole sen jälkeen nähny 4-vuotiasta tytärtään.

Sabiran asiaa käsiteltiin myös eilen Tukholmassa. Suomen suurlähettiläs Heikki Talvitie tapasi Algerian Ruotsin-suurlähettilään Mourad Benchekin ja kertoi tälle Sabiran olinpaikan. Samalla hän pyysi Algerian viranomaisilta apua Sabiran löytämiseksi ja Suomeen saattamiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.