Mainos

Suomi on tänään talvimyrskyn kourissa

Suomessa riehuva talvimyrsky on katkonut sähköt ainakin 16 000 kotitaloudelta. Pääkaupunkiseudulla myrskytuulet ovat jo laantuneet, iltapäivällä myrskyn uskotaan riehuvan idässä.

Voimakas tuuli aiheutti aamulla sähkökatkoja eri puolilla Suomea.

Esimerkiksi Fortumin asiakkaista yli 8000 on tällä hetkellä ilman sähköä. Pahiten tuuli on riepotellut sähkölinjoja Lounais-Suomessa. Sähköyhtiö Vattenfallin alueella sen sijaan on esiintynyt vain yksittäisiä vikoja, ja niiden pitäisi tulla kuntoon piakkoin.

Sähkökatkojen lisäksi viranomaisten tietoon ei ole tullut vielä muita suurempia vahinkoja. Voimakkaimmat tuulet ovat ohi pääkaupunkiseudulla, ja ne siirtyvät nyt itään.

Selkämeren eteläosassa kymmenen minuutin keskituuleksi on mitattu voimakkaimmillaan 25 metriä sekunnissa ja Suomenlahdella 23 metriä sekunnissa. Maa-alueillakin tuuli on puhaltanut puuskissa 20 metriä sekunnissa.

Voimakkainta puuskainen lännen ja lounaan välinen tuuli on lounaisissa maakunnissa aamupäivällä ja kaakkoisissa maakunnissa iltapäivällä. Myrsky on saapunut Suomen ylle Ruotsista, jossa se teki tuhojaan eilen.

Merenpinta kääntyi laskuun

Lämpöennätyksiä rikki viime yönä

Talven ennätyslukemiin paikoittain noussut merenpinta kääntyi laskuun puolen päivän jälkeen. Aamulla merenpinta oli monin paikoin Suomenlahdella ja Perämerellä yli metrin tavanomaista korkeammalla.

Merentutkimuslaitoksen mukaan esimerkiksi Haminassa merenpinta nousi 139 senttiä ja Kemissä 104 senttiä tavanomaista korkeammalle.

Merentutkimuslaitoksen tietoon ei ole tullut suuria vahinkoja, joita merenpinnan nousu olisi aiheuttanut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.