Mainos

Suomi on Pohjoismaiden takapajula tietotekniikkavertailussa

Suomi on menettänyt asemiaan brittiläisen Economist-lehden tutkimusyksikön vuosittaisessa kartoituksessa, joka koskee sähköisten palveluiden ja internetin levinneisyyttä sekä sähköisen liiketoiminnan edellytyksiä. Suomi oli sijalla 13, kun viime vuonna sijoitus oli kymmenes lähes 70 valtion joukossa.

Kartoituksessa nousi kärkeen Yhdysvallat. Pohjoismaista paras oli Ruotsi kolmannella sijallaan. Viime vuoden ykkönen Tanska putosi nyt viidenneksi.

Pohjoismaiden joukossa Suomi on pudonnut tietotekniikan takapajulaksi, sillä myös Norja ohitti Suomen. Lisäksi Itävalta ja Kanada nousivat taulukossa Suomen edelle viime vuoteen verrattuna. Suomen takana hengittää kovassa nousussa oleva Saksa.

- Suomen valmiustaso on polkenut paikallaan viime vuodet, ja olemme putoamassa länsieurooppalaiselle keskitasolle, arvioi Suomen IBM:n julkishallinnon toimialasta vastaava Kalle Äärimaa.

Economistin tutkimuksen mukaan kehitys eri maiden valmiustasossa on kaiken kaikkiaan myönteistä. Ero teollisuusmaiden ja listan häntäpäässä olevien kehittyvien maiden välillä on kaventunut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.