Mainos

Suomi odottaa Afganistanin tilanteen selkiytymistä

Suomi ja Ruotsi odottavat tilanteen selvenemistä Afganistanissa ja YK:n pyyntöä ennen kuin tekevät uusia aloitteita avustustoimista, totesivat pääministerit Paavo Lipponen ja Göran Persson Tukholmassa.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomi on valmis olemaan mukana auttamassa mahdollisia YK:n johdolla tapahtuvia humanitaarisia operaatioita Afganistanissa.

-Suomi on valmis lisäämään tukeaan Afganistanille. Nyt on kuitenkin liian varhaista arvioida tilannetta, kun on edelleen epävarmaa kuka on vallassa, Lipponen sanoi. Lipponen ei pitänyt todennäköisenä, että Suomelta tarvittaisiin rauhanturvaajia Afganistaniin. Lähinnä kysymykseen tulisivat siviiliasiantuntijat.

(Kymmenen uutiset 15.11.2001)

Persson sanoi Ruotsin arvioivan tilannetta "rakentavassa hengessä". Lipponen tapasi Perssonin

Göran Persson

Tukholman-vierailunsa yhteydessä, jonka pääaihe oli Väinö Tanneria käsittelevä puhe Tukholman Suomi-instituutissa. Perssonin mukaan nyt ei sovittu mistään uusista aloitteista ennen Laekenin EU-huippukokousta.

Suomessa ja Ruotsissa odotellaan tulosta Tanskan parlamenttivaaleista. Persson myönsi, että Tanskan muukalaisvihamieliset liikkeet ovat huolestuttava ilmiö, mutta ei uskonut niiden nousevan vallitseviksi. -Lähdemme siitä, että Tanskassa jatkuu ihmisiä ja kansainvälistä solidaarisuutta kunnioittava politiikka, Tanskan perinteiden mukaan, Persson sanoi. Lipponen sanoi myös uskovansa, että Tanskan ihmisoikeuslinja edelleen pitää.

Britannian Tony Blairin koolle kutsumasta Afganistan-kokouksesta Suomi ja Ruotsi ovat Lipposen mukaan samaa mieltä; molemmat maat katsovat, että kyseessä saa olla yksittäistapaus.
-Sellaisista kokouksista voi syntyä tarpeetonta vastakkainasettelua pienten ja suurten välillä, Lipponen sanoi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.