Suomi nimesi joukkueensa yleisurheilun Superliigaan – Annimari Korte ja Ella Junnila mukana suurimmista tähdistä: "Siellä säilyminen on erittäin vaikeaa"

Suomi nimesi joukkueensa Puolan Bydgoszczissa 9.-11. elokuuta kisattavaan yleisurheilun Superliigaan. Kotimaiset kärkinimet, kuten Topi Raitanen, Ella Junnila, Annimari Korte, Antti Ruuskanen ja Camilla Richardsson ovat mukana kilpailussa.

Suomen ohella Superliigassa ovat mukana Ruotsi, Sveitsi, Puola, Kreikka, Espanja, Ukraina, Italia, Tshekki, Saksa, Ranska ja Britannia. Superliiga muutuu jatkossa kahdeksan maan kilpailuksi, joten seitsemän parasta jatkavat sarjassa ja viisi heikointa putoavat Ykkösliigaan. Joukkueen pistemäärä kilpailussa on miesten ja naisten lajien yhteenlaskettu pistemäärä.

– Nyt kun Superliiga supistetaan kahdeksaan joukkueeseen, siellä säilyminen on erittäin vaikeaa. Se edellyttää varmastikin lukuisia sijoituksia kärkikolmikkoon yksittäisissä lajeissa. Tässä kilpailussa se on kivenkova haaste, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola liiton tiedotteessa.

– Suomen joukkueen urheilijoille Superliigan kilpailu tarjoaa erinomaiset puitteet tehdä tulosta kovassa kansainvälisessä seurassa. Tämä on kovin mahdollinen eurooppalainen kilpailu tänä kesänä, Niemi-Nikkola jatkaa.

Niemi-Nikkola olisi halunnut mielummin tehdä valinnat Superliigaan vasta tulevan viikonlopun Kalevan kisojen jälkeen. 

– Se on harmi, että valinnat joudutaan tekemään ennen Kalevan kisoja. Nyt suomenmestaruuksille ei voida antaa tätä painoarvoa. Useimmissa lajeissa valinnat olivat kuitenkin hyvin selkeitä jo tämän hetken näyttöjen valossa, Niemi-Nikkola arvioi.

Koko Suomen joukkueen voit katsoa tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat