Suomi nettomaksaja EU:ssa

Suomi näyttää olevan EU:ssa nettomaksaja. Suomen kokonaistulot EU:sta olivat viime vuonna 117 miljoonaa euroa pienemmät kuin tiedossa olevat kokonaismenot.

Suomi oli valtion tilinpäätöksen mukaan nettomaksaja EU:n budjettiin vuonna 2003. Valtion budjetin tasolla Suomi maksoi EU:n budjettiin 123 miljoonaa euroa enemmän kuin mitä viime vuonna EU:n budjetista sai.

Valtiovarainministeriöstä kerrottiin tänään, että harjoitetun tiukan budjettipolitiikan ansiosta Suomen maksut EU:n budjettiin ovat jääneet kuitenkin ennakoitua pienemmiksi. Tästä syystä nettomaksuasema jäi alle alustavien laskelmien.

Suomen kokonaistulot EU:sta olivat viime vuonna 117 miljoonaa euroa pienemmät kuin tiedossa olevat kokonaismenot. Laskelmat perustuvat valtion tilinpäätöstietoihin eli todellisiin kunkin vuoden aikana maksettuihin menoihin ja tuloutuviin tuloihin.

VM:n mukaan vuotuisesta ajoituksesta johtuen on tällöin mahdollista, että yksittäisen vuoden tieto ei anna oikeaa kokonaiskuvaa, joka muodostuu vasta useamman vuoden tarkastelussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat